Lärarrummet

Här kan du ladda ner en PDF-fil med det pedagogiska materialet! 

Ladda Ner

Som lärare behöver en inte vara expert på en teaterföreställning. Du som lärare är också en åskådare och har precis som dina elever din egen upplevelse av det ni har sett tillsammans.
Det är viktigt bearbeta de upplevelser man har haft, eftersom det skapar möjlighet till en djupare förståelse för det man har varit med om. Genom att prata om föreställningen tar en del av andras tolkningar utan att för den sakens skull bli oeniga. Det finns ingenting som är rätt eller fel.

Arbetet med föreställningen har varit ett experiment där musik, dans och alla komponenter gemensamt skapar en berättelse. Vi vill fortsätta det arbetet, och bjuda in er att bli en del av berättelsen genom att delge era tankar, se dem och andras verk och idéer. Därför har vi skapat både fysiska och digitala rum.

Under föreställningen möter publiken Robin och följer hens färd till havs. I teaterns foajé har vi byggt upp en installation med tre rum som ger tre olika möjliga förklaringar till varför Robin har rest. Genom appen får besökaren ytterligare information, och på hemsidan kan alla delta, och berätta sin upplevelse av Robinsons Resa, och vem Robin är.

Vi ber er berätta era tankar om vem Robin är, varför hen gav sig av och hur det gick sen. De bilder, texter och klipp vi får via mail, eller som läggs upp via Instagram, kommer att läggas upp på hemsidan.

OBS! Tänk på att få tillstånd från målsman om eleverna ska vara med på bild.
Det går såklart utmärkt att skicka in bilder på det ni skapat utan eleverna i bild.

Mail; robinsonsresa@helsingborg.se
Instagram; robinsonsresa

Välkomna ombord!