Toni om musiken och brännmaneterna

Toni Martin Dobrzanski har gjort musiken till Robinsons resa. Eftersom han själv är fridykare och älskar havet kändes projektet extra viktigt.

Han har jobbat nära regissören Sara Cronberg och koreografen Melody Putu för att hitta rätt känsla och rätt ljud till rätt ögonblick på scenen. I första akten är Robin ovanför vattenytan, och musiken är baserad på instrument och ”realistiska” ljud. I andra akten – under vattnet – är musiken elektronisk, även om Toni också använt akustiska instrument och gjort om dem i sitt datorprogram.

Här får du se hur Toni gjorde musiken med brännmaneterna. (På danska.)

 

 

Tonis tips

Toni samlar in vattenplask till föreställningen, och ger sitt bästa tips till dig som också vill skapa musik; älska det du gör, och våga pröva dig fram och experimentera med olika ljud.

”Det finns inga regler; det enda som är viktigt är att ha ett bra öra, att du hör något som du tycker låter coolt.”


Ladda Ner

Över och under vattnet

Här kan du höra hur ljudet förändras; först under vattenytan, och sedan som att dyka upp bland vågorna.

Här nedanför kan du skriva tankar och frågor om musiken och ljuden i föreställningen.

  • Kayla Breeze

  • Vad var det som intresserade dig som mest i den här berättelsen?😊

  • Svara
  • Maria

  • Toni hälsar att han älskar havet, och själv fridyker. Så att få skapa musik som återger något av hur det är att vara under havsytan var något av det han tyckte var roligast, coolast och mest spännande med att göra musiken till Robinson! Att jobba så tätt med dansarna, och med det som händer på scenen, är också en rolig utmaning.

  • Svara